MARINUOTI BUROKĖLIAI

MARINUOTI BUROKĖLIAI

Puiki lietuviška daržovė yra burokėliai. Pastaruju metu ji tampa ne tik namuose gaminamų patiekalų sudedamąja dalimi, bet ir vis labiau mėgstama daržove tarp restoranų šefų. Ko tik nedaroma su burokėliais – valgomi žali, virti, kepti, rauginti ar marinuoti. Jie pjaustomi įvairiausiomis formomis: šiaudeliais, plonais griežinėliais ar tiesiog tarkuojami.

Lietuvoje labai populiaru šią daržovę ruošti žiemai – vakuoti ar marinuoti. Tačiau juk nevisada turime laisvų burokėlių atsargų, laiko ar įgūdžių gardžiai pasiruošti daržovę atsargoms. Tad OBELIŲ MARINUOTI BUROKĖLIAI puiki išeitis. TRADICINIAI burokėliai yra tarkuoti, o NAMINIAI smulkiai pjaustyti. Bent po vieną stiklainiuką pravartu turėti savo virtuvės spintelėje. Nes įkvėpimo marinuoti burokėliai tikrai nestokoja.

Jei esate alkanas ir namie turite tik stiklainiuką marinuotų gardutėlių burokėlių, jau esate išgelbėtas. Garsiuosius barščius pasigaminsite akimirskniu. Tereikia mėsos gabalėlio ar šoninės, šiek tiek daržovių  – morkų, svogūno ir kas dar yra jūsų šaldytuve ir tiesiog viską išvirti. Jei namie yra kefyro ar rūgpienio, tai patys puikiai suprantate, jog šaltibarščiai garantuoti. O jei paleistumėte savo fantaziją, tai suprastumėte, jog su marinuotais burokėliais galima pagaminti beveik viską: įmaišyti juos į maltą mėsą, iškepus ar ištroškinus, turėsite puikaus skonio kukulius, silkę pataluose, įvairias salotas. Taip pat išbandykite mūsų siūlomą pyragą su burokėliais ir kalakutiena ar omletą su burokėliais ir mocarela.