Salotos su smidrais ir voveraitėmis

Salotos su smidrais ir voveraitėmis

Receptas iš mūsų draugų žurnalo:

Tam kuris sugalvojo šiltas salotas, tenka nusilenkti žemai už genialumą. O salotos su smidrais ir voveraitėmis, apskritai atradimų atradimas kiekvienam. Tad prisirinkę miške voveraičių, pakepinę jas su svogūnais ir smidrais, mėgausitės puikia dovana iš gamtos – šiltomis ir jaukiomis salotomis. Kurioms puikiai tiks „Obelių“ majonezas su kietuoju sūriu ir česnaku. Patikėkite daugiau čia priedų ir nebereikia!

  • ½ nedidelio svogūno
  • Aliejaus (kepti)
  • Žiupsnelio druskos
  • 0,5 l šviežių voveraičių
  • 200 g šviežių smidrų
  • 200 g žaliųjų žirnelių
  • 120 g romaninių arba kitų mėgstamų salotų
  • Pankolio lapelių
  • 50 g OBELIŲ majonezo su kietuoju sūriu ir česnakais

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite, suberkite į keptuvę su aliejumi ir trumpai pakepkite, pasūdykite ir dar kepkite 1–2 min.  
  2. Voveraites perrinkite, kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Suberkite jas į keptuvę su svogūnais ir kepkite apie 10–12 min.
  3. Nulaužkite smidrų galiukus, labai šviežių smidrų skusti nebūtina. Sudėkite juos į keptuvę su voveraitėmis, lengvai pakepkite, kad švelniai pakeistų spalvą.
  4. Žirnelius apiplikykite, kad taptų dar ryškesnės spalvos.
  5. Salotų lapus sudėkite į lėkštę, sudėkite keptas voveraites su smidrais, užberkite žirnelių, puoškite pankolio lapeliais. Patiekite su OBELIŲ majonezu su kietuoju sūriu ir česnakais.