Bananiniai varškėčiai su kokosų drožlėmis ir ispaninio šalavijo sėklomis

Bananiniai varškėčiai su kokosų drožlėmis ir ispaninio šalavijo sėklomis

Ar kada bandėte išsikepti sveikesnių varškėčių?

Mamos kepti varškėčiai iš vaikystės prisiminimų yra minkšti, purūs ir – žinoma! – saldūs. Tačiau saldinti juos galite ne tik cukrumi, ypač, jei į ingredientų sąrašą greta varškės įrašytumėte vieną kitą netradicinį produktą. Pavyzdžiui, bananus ir kokosų drožles, – jie suteikia ne tik puikių skonių, bet ir visiškai natūralaus saldumo! Įberkite keletą šaukštų ispaninio šalavijo sėklų, kad varškėčiai būtų dar maistingesni. Vietoje įprastų kvietinių miltų kaip sveikesnę alternatyvą rinkitės viso grūdo speltų miltus.

Galiausiai iškepkite. Rekomenduojame rinktis „Obelių“ sviesto skonio aliejų – švelnus sviesto poskonis ir aromatas keptiems varškėčiams labai tinka, o aliejaus naudojimas itin patogus. Tereikės poros šlakelių, kad varškėčiai iškeptų, gražiai apskrustų, tačiau nebūtų prisigėrę riebalų.

Bananai ir kokosų drožlės – suteikia ne tik puikių skonių, bet ir visiškai natūralaus saldumo!

  • 360 g liesos varškės
  • 2 vidutinio dydžio (230 g be žievelių) labai gerai prinokusių bananų
  • 2 didelių kiaušinių
  • ½ stiklinės (60 g) kokosų drožlių
  • 3 valg. š. (30 g) ispaninio šalavijo sėklų (chia)
  • ¾ stiklinės (105 g) viso grūdo speltų miltų
  • žiupsnio druskos
  • „Obelių“ sviesto skonio aliejaus kepimui

  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniais ir šakute sutrintais bananais. Suberkite kokosų drožles, ispaninio šalavijo sėklas, miltus. Pagardinkite druska. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Į įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį sviesto skonio aliejaus. Semkite po šaukštą paruoštos varškės masės ir drėgnais delnais formuokite nedidelius varškėčius. Kepkite virš vidutinio dydžio ugnies porą minučių, kol gražiai apskrus. Apverskite ir taip pat apkepkite kitą pusę.
  3. Patiekite varškėčius dar šiltus su mėgstamais priedais: graikišku jogurtu, šviežiomis uogomis ar uogiene.