Obuolinės spurgytės su cinamonu

Obuolinės spurgytės su cinamonu

Receptas iš mūsų draugų žurnalo:

Pasivaikščioti sode, nuskinti obuolį, užsijuosti prijuostę ir paruošti šeimai ar bičiuliams ką nors labai tikro, šilto ar gaivaus – pirmas iš rudeninės virtuvės tikslų. Juk skaniausias maistas yra tas, kuris pagamintas iš šviežių, ką tik nuskintų obuolių. O kai orai vėsta, tai ir obuolinės spurgytės ne tik pamalonins gomurį, bet ir sušildys.

4 stiklinės viso grūdo kvietinių miltų

1 šaukštelis kepimo miltelių

1 šaukštelis cinamono

1 šaukštelis druskos

2 kiaušiniai

1 kiaušinio baltymas

1 stiklinė cukraus

1 stiklinė nesaldintos obuolių tyrės

Pusė stiklinės pasukų

Ketvirtis stiklinės ištirpinto sviesto

„Obelių“ rapsų aliejus (kepimui)

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.Kitame dubenyje išplakite kiaušinius ir kiaušinio baltymą, supilkite cukrų,obuolių tyrę, pasukas ir ištirpintą sviestą. Į šią masę įmaišykite pirmojo dubens turinį. Maišykite tol, kol tešla taps vientisa, tada ją uždenkite ir palikite pastovėti 1 val.
  2. Puode iki 185°C įkaitinkite aliejų. Ant miltais pabarstyto stalviršio suformuokite 3–4 norimo dydžio spurgytes ir dėkite į puodą 2–3 minutėms, kol gražiai apskrus(kepdami jas kartą apverskite).
  3. Aliejui nusausinti iškepusias spurgytes perkelkite ant popierinio rankšluosčio. Į cukrų įmaišykite šaukštelį cinamono ir jame apvoliokite pravėsusias spurgytes.