Mėsos kukuliukai su daržovėmis ir adžika

Mėsos kukuliukai su daržovėmis ir adžika

Pamirškite tuos pačius paprasčiausius mėsos kukuliukus, kurie tikriausiai dar vaikystėje pabodo taip labai, kad ruošti juos šeimos savaitgalio pietums net nesugalvotumėte. O gal priešingai, gal net labai juos mėgstate? Kad ir kaip ten bebūtų, štai naujas receptas – išbandykite jį! Jei mėsos kukuliukus jau buvote išbraukę iš savo meniu, neabejojame, sugrąžinsite. O jei juos mėgstate klasikinius, šiuos, gausiai pagardintus daržovėmis ir ypač sultingus, galbūt pamėgsite net dar labiau.

Pirmoji neįtikėtinai sultingų mėsos kukuliukų paslaptis yra mėsos rūšys, kurias renkatės. Nevirkite jų vien iš jautienos – maišykite ją su kiauliena ar vištos šlaunelių mėsa (tik ne krūtinėle!). Mėsą susimalkite patys – tokiu būdu būsite tikri, kokie kokybiški yra Jūsų ruošiami pietūs. Daržovės, ypač cukinija, taip pat suteikia kukuliukams sultingumo ir minkštumo, o be to, tai išties puikus būdas įsiūlyti šeimai (net vaikams!) daugiau daržovių. Galiausiai, keli šaukštai „Obelių Kaukazo“ adžikos. Ji vidutinio aštrumo – nesikandžioja per daug, tačiau suteikia kukuliukams malonaus pikantiškumo.

Padažas? Jokiais būdais jo nepamirškite! Paruošite vos per kelias minutes, o kukuliukai su juo yra puikūs. Pamėginkite patiekti su bulvių koše – bus nuostabu!

Jei mėsos kukuliukus jau buvote išbraukę iš savo meniu, neabejojame, sugrąžinsite. O jei juos mėgstate klasikinius, šiuos, gausiai pagardintus daržovėmis ir ypač sultingus, galbūt pamėgsite net dar labiau.

Kukuliams reikės:

  • ½ stiklinės (50 g) maltų džiūvėsėlių
  • ½ stiklinės (125 ml) pieno
  • 1 didelio kiaušinio
  • 450 g maltos jautienos
  • 250 g maltos vištos šlaunelių mėsos
  • 1 didelės morkos
  • 1 mažos ar ½ vidutinio dydžio cukinijos (100 g)
  • ½ didelio svogūno
  • 5 česnako skiltelių
  • 50 g g špinatų
  • 3 valg. š. „Obelių“ Kaukazo adžikos
  • ½ arb. š. „Obelių“ maltos mėsos prieskonių
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio „Obelių“ juodųjų pipirų   
  • „Obelių“ sviesto skonio aliejaus kepimui

Padažui reikės:

  • 70 g sviesto
  • ¼ stiklinės (35 g) miltų
  • 2 stiklinių (500 ml) vištienos sultinio
  • 1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
  • 1 arb. š. garstyčių
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio „Obelių“ juodųjų pipirų

  1. Paruoškite mėsos kukuliukus. Nedideliame dubenėlyje maltus džiūvėsėlius sumaišykite su pienu ir lengvai išplaktu kiaušiniu. Atidėkite į šalį, kol džiūvėsėliai išbrinks.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite maltą jautieną, maltus vištienos kumpelius, smulkiai tarkuotą morką ir cukiniją, pusę sukapoto svogūno, smulkiai tarkuotas česnako skilteles, smulkiai supjaustytus špinatus, adžiką ir druską, grūstus pipirus bei maltos mėsos prieskonius. Sudėkite išbrinkusius džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite.
  3. Į keptuvę įpilkite porą šaukštų sviesto skonio aliejaus. Semkite po šaukštą mėsos masės ir drėgnais delnais formuokite nedidelius mėsos kukuliukus (turėtumėte gauti apie 30-35 kukuliukus). Sudėkite juos į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Kepkite virš vidutinės ugnies iš visų pusių apie 10 minučių, kol kukuliukai gražiai apskrus ir viduje bus iškepę. Iškepusius išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
  4. Paruoškite padažą. Keptuvėje palikite riebalus, išsiskyrusius kepant kukuliukams. Sudėkite sviestą ir palaukite, kol ištirps. Pamažu suberkite miltus ir maišykite šluotele, kol jie ištirps ir padažas taps rudos spalvos. Supilkite sultinį, grietinėlę, sudėkite garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite užvirti ir kaitinkite maišydami, kol padažas sutirštės.
  5. Sudėkite kukuliukus į padažą ir pakaitinkite dar porą minučių.