Perlinių kruopų, vištienos ir moliūgų salotos

Perlinių kruopų, vištienos ir moliūgų salotos

Metas prisiminti perlines kruopas! Moderniuose salotų dubenėliuose jos dera ne mažiau puikiai nei bolivinė balanda, perlinis kuskusas ar bulguras. Eksperimentuokite, pasirinkite mėgstamiausius produktus, šį tą pridėkite, o gal kažką ir atimkite, o svarbiausia, – nepamirškite pasiruošti puikaus, gardaus, salotų skonį papildančio padažo! Prie šio sotaus salotų dubenėlio švelni rūgštelė labai tinka, todėl ir padažas su „Obelių“ obuolių actu – paprastas, tačiau puikus pasirinkimas.

Šis dubenėlis pilnas skonių; sotus, tačiau spalvingas ir pavasariškas. Puikiai tiks maistingiems pietums ar lengvai vakarienei, o likučius drąsiai susidėkite į pietų dėžutę – salotų šildyti nereikės, jos gardžios ir atvėsusios.

Metas prisiminti perlines kruopas! Moderniuose salotų dubenėliuose jos dera ne mažiau puikiai nei bolivinė balanda, perlinis kuskusas ar bulguras.

Perlinėms kruopoms:

  • 100 g perlinių kruopų
  • žiupsnis druskos
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Vištienai:

  • 1 nedidelės vištos krūtinėlės (2 puselių)
  • 2 valg. š. „Obelių“ rapsų aliejaus
  • ½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, raudonėlių)
  • ½ arb. š. „Obelių“ paukštienos prieskonių
  • ½ arb. š. džiovintų česnakų granulių
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio „Obelių“ grūstų juodųjų pipirų

Moliūgams:

  • 1 nedidelio sviestinio moliūgo (apie 400 g be odos ir sėklų)
  • 2 valg. š. „Obelių“ rapsų aliejaus
  • 1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, raudonėlių)
  • ½ arb. š. džiovintų česnakų granulių
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio „Obelių“ grūstų juodųjų pipirų
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 100 g ridikėlių
  • 100 g fetos sūrio
  • kelių saujų špinatų

Padažui:

  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. „Obelių“ obuolių acto
  • 2 arb. š. medaus
  • 1 skiltelės sutarkuoto česnako

  1. Perlines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Išmaišykite su šaukštu aliejaus ir atidėkite į šalį.
  2. Vištienos krūtinėlės puseles gerai nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, suberkite visus prieskonius. Gerai išmaišykite, kad krūtinėlė iš visų pusių tolygiai pasidengtų aliejaus ir prieskonių mišiniu.
  3. Moliūgus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Suberkite į dubenį. Apšlakstykite aliejumi, suberkite visus prieskonius. Gerai išmaišykite, kad moliūgų kubeliai iš visų pusių tolygiai pasidengtų aliejaus ir prieskonių mišiniu.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą moliūgams, o atskirą kepimo formelę kepimo popieriumi išklokite vištienai. Vištieną ir moliūgus dėkite ant tos pačios orkaitės skardos, kad keptų tolygiai, tačiau vištieną kepkite atskiroje formelėje, kad išsiskyrusios sultys nesuminkštintų kepančių moliūgų kubelių.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Kepimo metu vis patikrinkite peiliu, ar vištiena bei moliūgai jau iškepę. Vištiena turi būti vis dar sultinga, o moliūgai minkšti, tačiau vis dar gerai laikyti savo formą.
  6. Kol vištiena ir moliūgai kepa, vyšninius pomidorus perpjaukite į keturias dalis, ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais.
  7. Į dubenėlius gražiai paskirstykite po kelis šaukštus perlinių kruopų, keptus moliūgų kubelius, pomidorus, ridikėlius, špinatus, riekelėmis supjaustytą vištos krūtinėlę. Apibarstykite trupintu fetos sūriu.
  8. Padažui visus ingredientus sudėkite į nedidelį sandariai užsukamą stiklainėlį ir gerai supurtykite, kol gausite vientisos konsistencijos padažą.
  9. Apšlakstykite salotas padažu ir nedelsiant patiekite.