Kiaulienos šašlykų marinatas su actu

Kiaulienos šašlykų marinatas su actu

Kiekvienas turime savo mėgstamą mėsos marinavimo būdą – jų šiais laikais yra tiek daug ir tokių įvairių, kad kepsninės sezono turbūt nė nepakaktų visiems išmėginti! Mes siūlome prisiminti seną tradicinį marinatą su actu – actas čia vaidina svarbiausią vaidmenį, nes suteikia mėsai ne tik minkštumo, bet ir malonų specifinį skonį bei ypatingai gardų aromatą.

Jei mėgstate aštresnį maistą, kiaulienos gabalėlius papildomai galite įtrinti mėgstamu kiaulienos prieskonių mišiniu. Toliau, svarbiausias etapas, – kai visi produktai jau bus dubenyje, turite itin kruopščiai „išmasažuoti“ mėsą. Tai gali trukti ir keliolika minučių – tol, kol svogūnai išskirs savo sultis ir mėsos gabalėliai juntamai suminkštės. Jokiais būdais nepraleiskite šio žingsnio, nes būtent svogūnų sulčių ir acto dėka iškepsite minkštus, sultingus šašlykus.

Tiesa, ne mažiau svarbus ir kitas punktas – rinkitės tik kokybišką, atsakingai pasirinktą mėsą.

Mes siūlome prisiminti seną tradicinį marinatą su actu – actas čia vaidina svarbiausią vaidmenį, nes suteikia mėsai ne tik minkštumo, bet ir malonų specifinį skonį bei ypatingai gardų aromat

Paruošimas: 20-30 min.

Kepimas: 15-20 min.

  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 4 didelių svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • 4 valg. š. „Obelių“ maistinės acto rūgšties
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. druskos
  • ½ arb. š. „Obelių“ grilio prieskonių
  • 1 arb. š. „Obelių“ juodųjų pipirų
  • keletą „Obelių“ laurų lapų
  • 2 valg. š. šviežių kapotų žalumynų (čiobrelių, rozmarinų, petražolių)

  1. Kiaulieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį.
  2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnakus sukapokite. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir marinatu užpilkite kiaulienos gabalėliais.
  3. Rankomis „minkykite“ kiaulieną su marinatu, kol svogūnai išskirs savo sultis ir mėsa suminkštės.
  4. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  5. Kitą dieną verkite išmarinuotus kiaulienos gabalėlius ant iešmo ir ant laužo kepkite šašlykus.