Naminė pica su karamelizuotais svogūnais, vytintu kumpiu, feta ir špinatais

Naminė pica su karamelizuotais svogūnais, vytintu kumpiu, feta ir špinatais

Ar turite mėgstamiausią picą? Pavadinimą, kurį ištartumėte net naktį pabudinti iš saldžių sapnų? Ar esate pasiruošę išbandyti šį tą naujo, atrasti naujus picos skonius ir produktų derinius? Labai tikimės, kad tikrai TAIP!

Kaip ir kiekviena pica, ši pradedama ruošti nuo mielinės tešlos. Iškočiokite ją visai plonai, jei mėgstate plonapades, arba truputėlį storiau, jei mėgstate, kai picos pagrindas būna minkštesnis ir puresnis. Aptepkite tešlą šlakeliu kokybiško alyvuogių aliejaus, taip pat – keliais šaukštais pomidorų padažo. Tai pirmieji (ir labai svarbūs!) naminės picos ruošimo žingsniai, kuri niekada nesikeičia. O tuomet prasideda improvizacijos!

Pikantiškai salstelėję karamelizuoti svogūnai, šiek tiek sūrūs vytintas kumpis ir fetos sūris, švelnaus skonio špinatai ir, žinoma, apskrudęs ir tąsus minkštas mocarelos sūris – štai koks derinys sužavėjo mus; esame tikri, kad sužavės ir Jus.

Aptepkite tešlą šlakeliu kokybiško alyvuogių aliejaus, taip pat – keliais šaukštais pomidorų padažo. Tai pirmieji (ir labai svarbūs!) naminės picos ruošimo žingsniai, kuri niekada nesikeičia

Paruošimas: 40 min.

Tešlos kildinimas: 1-2 val.

Kepimas: 12-15 min.

Tešlai:

  • 1 pakuotės (7 g) sausų mielių
  • 1 arb. š. cukraus
  • 1 ¼ stiklinės (310 ml) šilto vandens
  • 3 stiklinių (420 g) miltų
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. druskos

Karamelizuotiems svogūnams:

  • 3 valg. š. sviesto
  • 3 didelių svogūnų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 2 valg. š. balzaminio acto
  • 1 arb. š. džiovinto čiobrelio
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio „Obelių“ maltų juodųjų pipirų

Viršui:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 200 g špinatų
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio „Obelių“ maltų juodųjų pipirų
  • 4 valg. š. „Obelių Naminio“ pomidorų padažo
  • 100 g vytinto kumpio
  • 100 g fetos sūrio
  • 200 g mocarelos sūrio
  • džiovintų prieskoninių žolelių

  1. Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite mieles, cukrų ir šiltą vandenį, kol mielės ištirps. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje pastovėti 5-10 minučių, kol paviršius suputos ir mielės taps aktyvios.
  2. Suberkite į dubenį su mielėmis miltus, supilkite aliejų, suberkite druską ir cukrų.
  3. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Jeigu matote, kad tešla per drėgna, įverkite dar porą šaukštų miltų. Minkykite apie 7 minutes, kol tešla bus lygi ir elastinga. Išminkytą tešlą įspauskite pirštu; jei tešla „grįžta atgal“, reiškia, tešla išminkyta tinkamai.
  4. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį, įdėkite jį į švarų, aliejumi lengvai išteptą dubenį. Pasukite tešlos rutulį dubenyje kelis kartus, kad visas apsiteptų aliejumi. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje 1-2 valandoms, kol tešla pakils.
  5. Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Didelėje keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus, išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir kaitinkite, vis pamaišydami, apie 20 minučių, kol svogūnai suminkštės, tačiau nesukeps.
  6. Suberkite į keptuvę smulkiai kapotą česnaką ir suberkite rudąjį cukrų. Nuolat maišydami pakepinkite dar porą minučių, kol svogūnai taps auksinės spalvos. Baigiant kepti supilkite balzaminį actą ir pakaitinkite dar porą minučių.
  7. Iškepusius minkštus svogūnus nuimkite nuo ugnies. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais pagal skonį, ir išmaišykite. Atidėkite į šalį.
  8. Paruoškite špinatus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite šiek tiek pasmulkintus špinatus ir maišydami pakepinkite kelias minutes, kol špinatai sukris. Pagardinkite žiupsniu druskos, maltų juodųjų pipirų. Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
  9. Paruoškite picą kepimui. Įkaitinkite orkaitę iki 240 ºC temperatūros. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  10. Pakilusią tešlą išimkite iš dubens ir kelis kartus paminkykite. Padalinkite į dvi lygias dalis. Perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Iškočiokite kiekvieną tešlos rutulį į maždaug 30 cm skersmens picas. Patogiausia tešlą kočioti tiesiai ant miltais šiek tiek pabarstyto kepimo popieriaus.
  11. Tešlos kraštelius šiek tiek pakelkite, suformuokite „rėmelį“.
  12. Visą tešlos paviršių lengvai aptepkite trupučiu alyvuogių aliejaus ir pomidorų padažu, apibarstykite puse tarkuoto mocarelos sūrio. Ant viršaus paskleiskite kepintus špinatus, ant šių – karamelizuotus svogūnus ir vytinto kumpio juosteles. Apibarstykite trupintu fetos sūriu, likusiu tarkuotu mocarelos sūriu ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis.
  13. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių. Prieš pat kepimo pabaigą skardas su pica perkelkite į patį orkaitės viršų ir kepkite ten minutę, kol krašteliai gražiai apskrus.
  14. Picą patiekite iš karto, dar šiltą.