Buratos sūrio salotos su apelsinais ir pankoliu

Buratos sūrio salotos su apelsinais ir pankoliu

Receptas iš mūsų draugų žurnalo:

Italija ne vieną keliautoją žavi ne tik įstabia architektūra ar svajingais kalnų horizontais, bet ir virtuve, saugančia gilias tradicijas. Puiku, kad ne tik keliaudami galime pasimėgauti puikiais šios šalies patiekalais. Belieka tik įsigyti reikiamų produktų, juos supjaustyti, susidėti į lėkštę, apšlaksčius „Obelių“ linų sėmenų ir rapsų aliejumi, tiesiog mėgautis Viduržemio skonių jūra.

  • 2 raudonieji apelsinai
  • 2 maži greipfrutai
  • 1 saldus apelsinas
  • 1 pankolis
  • 2 maži buratos sūriai
  • 2 šaukštai lazdyno riešutų
  • 2 šaukštai „Obelių“ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
  • žiupsnelis druskos ir pipirų

  1. Nuplaukite pankolį, pašalinkite jo kietą išorinį sluoksnį ir plonai supjaustykite. Papuošimui pasilikite keletą lapelių.
  2. Nulupkite apelsinus ir greipfrutus pašalindami kuo daugiau baltos žievelės. Supjaustykite juos 1 cm storio griežinėliais. Susmulkinkite lazdyno riešutus.
  3. Nusausinkite buratos sūrį ir dėkite į lėkštę. Šalia patiekite pankolio, apelsinų ir greipfrutų gabalėlius, apibarstykite riešutais. Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų. Skanaukite iš karto.