Karštos lašišos ir greipfrutų salotos su majonezo padažu

Karštos lašišos ir greipfrutų salotos su majonezo padažu

Receptas iš mūsų draugų žurnalo:

Pačios didžiausios šventės nutinka pačiuose mažiausiuose dalykuose, jei tik jie daromi su meile. Karšta lašiša su salotomis tebūnie dar viena meilės išraiška jūsų artimiesiems. Patiekalas tikrai lengvai pagaminamas, o skonis vertas aukščiausių kulinarinių apdovanojimų. Jokių užslėptų triukų čia nėra, svarbu neperkepti lašišos, kad ji būtų nesausa, o minkšta ir sultinga. 

  • 100 g lašišos filė
  • 1 avokadas, supjaustytas kubeliais
  • 1 raudonasis greipfrutas
  • 100 g sultenės
  • Saulėgrąžų daigai (pagal skonį)
  • 1 citrina
  • Druska ir citrininiai pipirai (pagal skonį)
  • 3/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 1 citrinos sultys
  • 2 šaukštai „Obelių“ naminio majonezo
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 1 šaukštas sutrinto svogūno
  • 1 sutrinta česnako skiltelė
  • 1/4 puodelio obuolių sidro acto
  • 2 šaukštai medaus
  • Druska ir pipirai (pagal skonį)

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
  2. Lašišos filė gabalėlį dėkite ant kepimo popieriaus, pabarstykite citrininiais pipirais, druska ir kepkite 15 min. arba kol dailiai apskrus.
  3. Kol lašiša kepa, atskirame indelyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Nulupkite greipfrutą ir supjaustykite gabalėliais nepalikdami vidinių (baltos spalvos) odelių.
  4. Į lėkštę sudėkite sultenes, saulėgrąžų daigus, avokado ir greipfruto gabalėlius, pagardinkite padažu.
  5. Iškepusią lašišą apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite kartu su salotomis.