Keturių spalvų salotos

Keturių spalvų salotos

Žalia, raudona, geltona, balta – šios salotos ryškios, šviesios, žadančios pavasarį! Net tada, jei jas maišant už lango pasirodo besanti žiema. Net tada, kai dangus grasina savo neišsisklaidančiu pilkumu. Jei pritrūkote kasdienybėje spalvų, ar jei ant valgomojo stalo pasiilgote gaivių pavasariškų skonių, maišykite šias salotas. Jos labai paprastos, bet ar žinote tą posakį? Genialumas paprastume. Taip iš tiesų ir yra!

Salotų užpilui puikiai tiks „Obelių“ nerafinuotas saulėgrąžų aliejus. Jis labai subtilus, todėl leidžia atsiskleisti natūraliam produktų skoniui: saldiems sunokusiems pomidorams, gaiviems agurkams, švelniai mocarelai ir gerai sunokusiam beveik kreminės tekstūros avokadui.

Jei pritrūkote kasdienybėje spalvų, ar jei ant valgomojo stalo pasiilgote gaivių pavasariškų skonių, maišykite šias salotas.

Salotoms:

1 gerai prinokusio avokado

250 g vyšninių pomidorų asorti (raudonųjų, geltonųjų)

½ ilgavaisio agurko

¼ raudonojo svogūno

150 g mocarelos sūrio rutuliukų

Padažui:

3 valg. š. „Obelių“ nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus

2 valg. š. žaliosios citrinos sulčių

2 valg. š. smulkiai kapoto baziliko

župsnio druskos

žiupsnio „Obelių“ šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  1. Avokadą supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus perpjaukite perpus, agurką perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite riekelėmis, raudonąjį svogūną smulkiai sukapokite. Visus salotoms skirtus ingredientus sumaišykite dubenyje.
  2. Į stiklainėlį supilkite aliejų, citrinos sultis, suberkite smulkiai sukapotus bazilikus, pagardinkite druska ir pipirais. Sandariai užsukite stiklainio dangtelį ir gerai supurtykite, kol gausite vientisos konsistencijos padažą.
  3. Prieš patiekdami užpilkite salotas padažu, išmaišykite ir patiekite. Skanaus!