OBUOLIŲ IR FIGŲ SALOTOS

OBUOLIŲ IR FIGŲ SALOTOS

Receptas iš mūsų draugų žurnalo:

Kai virtuvėje ant stalo stovi pilnas dubuo rausvaskruosčių lietuviškų obuolių, taip ir norisi kažko gaivaus ir neragauto. Tad pasidaryti salotas su visiškai neįpratais produktais atrodytš įšūkis mūsų skonio receptoriams, tačiau paragavus figų, obuolių kepintų graikinių riešutų, ožkos sūrio ir gražgarstės derinio, tiesiog paklausite savęs, kodėl to nevalgėte anksčiau? Nes skonis neapsakomas,njums belieka tik pasigaminti. O paskui viską suvalgyti ir norėti dar.

  • 6 pusiau perpjautos figos
  • 2 plonai supjaustyti obuoliai
  • 50 g kepintų graikinių riešutų
  • 25 g saulėgrąžų daigų
  • 70 g gražgarstės
  • Ožkos sūris (pagal skonį)
  • „Obelių“ linų sėmenų ir rapsų aliejus
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų

  1. Į gilią lėkštę ar dubenėlį sudėkite gražgarstes, obuolius, figas, saulėgrąžų daigus. Berkite graikinius riešutus ir patrupinkite ožkos sūrio. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druskos ir pipirų žiupsneliu.