Pavasarinės salotos su peletrūnų padažu

Pavasarinės salotos su peletrūnų padažu

Receptas iš mūsų draugų žurnalo:

Salotos, kurios savo išvaizda primena tikrą pavasarį. Jose galite rasti ne tik mažų putpelės kiaušinių, bet ir valgomų gėlių.

Tokioms salotomos siūlome kelis padažus, kiekvienas gali pasirinkti pagal savo skonį – lengvesnis su aliejumi ir greipfrutų sultimis arba du truputį riebesnius su majonezu. Vienas padažas tebūnie žaliasis, nes jo sudėtyje yra špinatai ir kitos žolelės, o antrasis žavusis „Mochito“ prie jo puikiai dera citrinos žievelė, mėta bei žaliųjų citrinų sultys. Tad kurį padažą rinksitės jūs?

  • 100 g labai šviežių pievagrybių
  • 3-4 jaunų morkų
  • 2 trumpavaisių agurkų
  • 100 g vyšninių pomidoriukų
  • 6-8 putpelių kiaušinių
  • 6-8 ančiuvių
  • 140 g salotų lapų mišinio

Peletrūnų padažui:

  • 4-6 lapelių peletrūno
  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
  • 50 ml OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
  • 50 ml greipfrutų sulčių
  • Šaukštelio citrinų sulčių
  • Kupino šaukštelio medaus
  • Druskos

Žaliajam majonezo padažui:

  • 100 g špinatų
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukšto smulkintų peletrūnų
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • 20 -30 ml citrinų sulčių
  • 200 g OBELIŲ majonezo „Naminis“
  • Druskos

Padažui Mochito:

  • Šaukšto cukraus
  • 50 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių
  • 200 g OBELIŲ majonezo 72 % riebumo
  • 1 šaukšto tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
  • 1 šaukšto smulkintų mėtų
  • 150 g graikiško joguto

  1. Supjaustykite pievagrybius plonomis riekelėmis, agurkus ir morkas supjaustykite ilgomis juostelėmis daržovių skustuku, pomidoriukus perpjaukite. Putpelių kiaušinius išvirkite. Virkite ne ilgiau nei 2 minutes, nes galima pervirti.
  2. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, pjaustytus pievagrybius, morkas, agurkus, pomidoriukus. Taip pat sudėkite ančiuvius ir putpelių kiaušinius. Salotas pašlakstykite padažu. Pavasarinei nuotaikai paryškinti salotas galite papuošti valgomosiomis gėlėmis.
  3. Peletrūnų padažui susmulkinkite peletrūno lapelius, sumaišykite su tarkuota citrinos žievele. OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų sumaišykite su greipfrutų ir citrinų sultimis, medumi ir smulkintais peletrūnais ir citrinų žievele. 
  4. Žaliajam majonezo padažui – špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu. Visus žalumynus susmulkinkite trintuvu. Sumaišykite su citrinų sultimis ir OBELIŲ majonezu „Naminis“. Jei reikia, pasūdykite.
  5. Mochito padažui – cukrų ištirpinkite žaliųjų citrinų sultyse. OBELIŲ majonezą 72 % riebumo sumaišykite su visais ingredientais ir leiskite pastovėti apie 5-10 min.